Speciální nabídky
televizory
TCL 98C855 QLED TV Mini LED 144Hztelevizory
QE85QN85D NEO QLED SMART TV SAMSUNGtelevizory
TV-55Z90AEG OLED TV PANASONICtelevizory
85C855 QLED TV Mini LED 144Hz TCLmotorove-kolecka
GRD 500-R - motorový trakař na kolečkáchPonorný pomalý hrnec G21 Maestro je opravdovým mistrem v oblasti vaření sous-vide ve vakuu. Je připraven pro bezpečné každodenní použití a vyladěný do nejmenšího detailu. Elegantní tělo se skládá ze dvou částí - z ponorné části s vnitřní varnou spirálou a z části, která se skládá ze dvou částí - z varné části s vnitřní horní části s elektronikou a kulatým dotykovým displejem. Pro bezpečné zavěšení G21 Maestro sous-vide na okraj varné nádoby jsme ponorný vařič vybavili pomocí háčkem s upínacím šroubem.
Displej G21 MaestroNa
kulatém dotykovém displeji
ponornéhovařiče G21 Maestro sous-vide vidíte zvolenou teplotu a zbývající čas/dobu vaření pro zvolený program. Vše ovládáte buď pouze pomocí čtyř dotykových tlačítek nebo prostřednictvím mobilní aplikace G21 Smart Home.
Aplikace G21 Smart Home s recepty pro G21 MaestroMobilní
aplikace G21 Smart Home pro sous-vide G21 Maestro je ve verzi pro chytré telefony s operačním systémem Android a iOS. Aplikace i recepty v ní jsou v českém jazyce a instalace je naprosto jednoduchá - naskenujete z krabice nebo návodu k použití G21 Maestro. QR kód a můžete začít vybírat recepty. Pak už jen připravíte suroviny podle vybraného receptu a potvrdíte spuštění jediným kliknutím, o zbytek se postará sám G21 Maestro.
Kouzlo ovládání přes WiFi - než se vrátíte z práce, bude oběd na stoleDíky
promyšlenému designu a využití moderních technologií je ponorný sous-vide vařič G21 Maestro vybaven tou nejlepší elektronikou a dokáže se postarat o přípravu jídla, i když jste mimo domov.
Příklad. Na cestě si v mobilním telefonu vyberete recept a prostřednictvím aplikace odešlete pokyny do sous-vide vařiče G21 Maestro. Po návratu můžete prostřít stůl.
Domácnost a restauraceChytrý
vakuový vařič G21 Maestro lze použít jak pro vaření doma, tak pro přípravu jídel v restauraci. I když se to nezdá, pomalé vaření šetří čas. - podle zvoleného receptu, může pracovat, zatímco jste zaneprázdněni něčím jiným. Nebojte se vařit přes noc nebo v době, kdy jste mimo domov. Vaření Sous-vide si oblíbily také restaurace, které chtějí svým hostům dopřát jen to nejlepší - dokonale šťavnaté steaky nebo voňavou zeleninu plnou chuti a s maximem živin a vitamínů.
Každý šéfkuchař ví, že připravit dobrý steak není snadné. Od nynějška to však díky zařízení G21 Maestro sous-vide zvládne i začátečník!
Vaření sous-vide se stalo symbolem dokonalosti. Proč?"
Připravit i zdánlivě jednoduché pokrmy, jako je vejce na měkko nebo správně uvařený steak, není tak snadné, jak se na první pohled zdá. Díky technologii sous-vide, resp. vaření ve vakuu budete schopni připravit delikátní pokrmy, za které byste v nejlepších restauracích zaplatili mnohem více.
Úžasně šťavnatý steak - při vaření ve vakuu si maso zachovává krásnou přirozenou strukturu, uvnitř je šťavnaté a křehké. Pak už je stačí jen dokončit na pánvi podle vaší chuti. Medium, rare, well done? S přípravou v sous-vide máte správně propečené steaky jisté.
Sous-vide lze použít pro jakékoli maso, ať už drůbeží, vepřové, hovězí nebo rybí.tj. Zelenina bude křehká a aromatická i po přípravě. Už nebudete muset krájet "zkažená" vařená vejce a ovocný dezert vás vrátí do léta.
Co je to
vaření sous-videVaření ve vakuu neboli sous-vide je Pomalé vaření při teplotách nižších , než je bod varu. Přísady pro vaření sous-vide jsou vařené ve fólii, takže všechny zdravé látky, živiny a vitamíny, stejně jako plná vnitřní chuť a vůně, jsou zachovány a nejsou zničeny vysokými teplotami.
Při pomalém vaření sous-vide dochází jen k minimálním změnám vařených potravin a zůstává zachována jejich maximální přirozená chuť. Skutečnost, že se suroviny zpracovávají v vzduchotěsném a uzavřeném obalu , nedochází k vyluhování do vody ani k odpařování těkavých senzorických látek. To dále souvisí s nízkou ztrátou hmotnosti . Teplota je nižší než při jiných kulinářských úpravách, což má za následek menší degradaci nutričních látek. Hermetické uzavření bez přístupu vzduchu působí jako prevence proti aerobním mikroorganismům, které by mohly potraviny zničit.
Zajímavost: V roce 1974 šéfkuchař George Pralus zjistil, že zabalení foie gras do plastového sáčku pomáhá zachovat původní vzhled potraviny, takže zbytečně neztrácí nadměrné množství živin a má lepší strukturu. V té době pracoval pro restauraci Troisgros (Pierre a Michel Troisgrosovi) ve francouzském Roanne, kam od té doby proudí davy lidí.
Vaření Sous-vide začali naplno využívat francouzští šéfkuchaři a postupně se vakuové vaření rozšířilo i do michelinských restaurací. Dnes můžete díky vařiči G21 Maestro sous-vide objevit kouzlo vaření ve vakuu i vy a dopřát si dokonale připravené menu.
Výhody vařiče G21 Maestro Sous-vide
- Minimální změny připravovaného pokrmu
- Maximální zachování přirozené chuti, vůně a textury
- Zachování téměř stejné hmotnosti surovin
- Snížená degradace nutričních listů
- Snadná příprava - pokud máte suroviny zmrazené, stačí vložit příslušný počet porcí do hrnce s vodou, kde se rozmrazí a připraví metodou sous-vide.
- Delší trvanlivost surovin - čerstvě zabalené potraviny vydrží v lednici až pět dní před vařením
Specifikace
- WiFi: Ano
- Výkon: 1200 W
- Napětí: 220 - 240 V
- Teplotní rozsah: 0 °C - 90 °C
- Přesnost teploty: ± 0,1 °C
- Max. 30 l
Fyzikální vlastnosti
- Materiál: odolný plast, kovová varná spirála
- Barva: černá
- Rozměry (š x v x h): 75 x 345 x 100 mm
- Hmotnost: 0,84 kg
- Rozměry balení (š x v x h): 130 x 380 x 160 mm
- Hmotnost balení: 1 kg