

Každý dobrý kuchař ví, že správný způsob krájení masa je při přípravě pokrmu. je zásadní. K porcování masa potřebujete dva nástroje, na jejichž kvalitě opravdu záleží. záleží. Ostrý nůž nebo sekáček a kvalitní dřevěné porcovací dláto.
Krájení masa nebo krájení zeleniny a tvrdých surovin na dřevěném Dřevo netupí ostří nožů a sekáčků na maso. Dláto na porcování můžete použít také při sekání masa paličkou. O kvalitě O kvalitě špalku na porcování masa o rozměrech 40 x 30 cm svědčí i jeho tloušťka 6 cm.
Dřevěné špalíčky na krájení masa se vyrábějí z různých druhů dřeva, máme G21 řezbářské poleno jsme použili bukové dřevo pro jeho skvělé vlastnosti.
Na rozdíl od dubového dřeva nemá bukové dřevo v sobě hořkost, která se v něm se může přenášet na potraviny, ani se tak snadno nebarví a neztrácí barvu, jako je tomu u jako například jasanové nebo lipové dřevo. Buková kulatina určená k řezání je neutrální chuti, tvrdé a trvanlivé a přiměřeně husté.
Aby vám špalek na porcování vydržel co nejdéle, nemyjte jej v myčce nádobí ani v kuchyňské lince. čistit mycími prostředky. Při správné péči budete mít špalek na porcování. v perfektním stavu bez použití chemických prostředků. Stačí, když jej po každém použití vyčistíte Prkénko na krájení můžete také čistit citronovou vodou šťávou nebo octem. Dřevěné polínko je dobré čas od času naolejovat rostlinným olejem. nebo minerálním olejem, aby dřevo nevysychalo.
TIP: Před krájením/sekáním krvavého masa můžete použít dřevěné sekáček namočit. Krev a šťávy z masa se tak snadno nevsáknou do dřeva.