Vakuová nádoba G21 2 l, marinování
Marinovací vakuovou nádobu G21 o objemu 2 l lze použít nejen k marinování, ale také k vakuování surovin přímo v nádobě. Díky tomu dosáhnete intenzivnější a lepší chuti a delší trvanlivosti surovin.
Marinovací vakuovou nádobu G21 o objemu 2 l lze použít nejen k marinování, ale také k vakuování surovin přímo v nádobě. Díky tomu dosáhnete intenzivnější a lepší chuti a delší trvanlivosti surovin.
Vakuová nádoba na potraviny G21 má mnoho výhod. Udržuje suroviny déle čerstvé a svěží, prodlužuje jejich trvanlivost, aniž by ztratily konzistenci, chuť nebo aroma. Vakuovací dózu můžete použít také k marinování, které bude díky vakuu intenzivnější a účinnější.
Vakuová marinovacínádoba G21 na marinování a prodloužení trvanlivosti má praktický čtvercový tvar, díky kterému se snadno skladuje. Vyrobili jsme ji ze zdravotně nezávadného plastu BPA Free s vysokou odolností a stálostí. Důležité je, že víčko má také vakuový otvor, který krásně těsní a zabraňuje přístupu vzduchu k vakuovaným surovinám.
Díky vakuu působí na marinované maso podtlak, který uvolňuje póry. Marináda tak proniká hlouběji pod povrch a dodává masu nebo jiným marinovaným surovinám lepší a výraznější chuť a vůni. Kromě toho se ve vakuu výrazně zkrátí doba potřebná k marinování. Maso marinované ve vakuu je chutnější, šťavnatější a křehčí. Pokud použijete vakuovačku G21 Nefrit se speciální funkcí marinování (opakovanou změnou tlaku umožňuje ještě lepší působení marinovací směsi), výrazný rozdíl zaznamenáte a oceníte již při prvním ochutnání.
Výhodou vakuových nádob G21 o objemu 2 l je jejich snadné použití a jednoduchá manipulace. Vložte suroviny do nádoby, zavřete víko a pomocí vakuové pumpy připojené k vakuovému otvoru ve víku odsajte vzduch. Po uzavření otvoru vložte nádobu s vakuovaným ovocem, zeleninou nebo jinými potravinami do chladničky. Při marinování masa nebo zeleniny ve vakuu vložené suroviny před zabalením důkladně obalte nebo namočte/odmočte v marinádě. Ostatní postup zůstává stejný.